Desktop Analytics podporuje Windows 10 Enterprise LTSC

 
 Tomáš Jančík
  MECM, MEM

Windows 10 long-term servicing channel (LTSC) byl navržen pro zařízení, která je nutné držet mimo standardní aktualizační kanály, aby nedošlo k porušení stability systému. Často jsou na těchto zařízeních provozovány pokladní systémy, systémy ve zdravotnictví, kiosky a podobně. V zásadě se na stanice instalují pouze bezpečnostní aktualizace a je zde snaha se vyhnout všem ostatním aktualizacím, jako je například kumulativní aktualizace, service packy či dokonce upgrade.

Někteří zákazníci však čas od času nějakou tu drobnou funkcionální aktualizaci potřebují, proto je možné režim aktualizací z LTSC na Semi-Annual přepnout a k potřebným aktualizacím se tak dostat. Bohužel u těchto aktualizací nemáme jistotu, zda bude systém stabilní a čeká nás zdlouhavé testování.

Zákazníci, kteří řeší správu svého prostředí pomocí Microsoft Endpoint Configuration Manageru mohou nyní enrollovat i tato LTSC zařízení do Desktop Analytics a dostat tak detailní informace o případných nekompatibilitách s novými aktualizacemi a předejít tak případným nepříjemnostem v podobě výpadků kriticky důležitých systémů.

Tuto funkcionalitu nabízí Microsoft Endpoint Configuration Manager od verze 2010.

img

Zdroj: Microsoft

Sdílej v médiích

desktop-analytics-podporuje-windows-10-enterprise-ltsc

Kontakt

Nenašli jste, co hledáte? Pošlete nám zprávu a zůstaneme s vámi ve spojení.

* Vyžadované pole. Osobní data použijeme pouze pro vypracování odpovědi na dotaz. Pravidla zpracování osobních údajů.

* Souhlas se zpracováním údajů

map us
map eu