Exchange Online - migrace mezi tenanty

 
 Rostislav Fukala

Po představení migrace z Google suite na předchozí konferenci Ignite i letos pokračuje Microsoft v odebírání větru z plachet firmám třetích stran a jejich nástrojům. Na letošní konferenci Ignite 2020 byla představena možnost migrace poštovních schránek mezi tenanty v rámci nástrojů pro podporu fúzí, akvizic a prodejů v rámci Microsoft 365. Tato migrace je podporována pouze novým Exchange admin centrem, které již nabízí možnost migrace mezi tenanty.

img

Mezi zásadní prerekvizity patří existence Azure předplatného s Kay Vault pro uložení certifikátu a navázání vztahu důvěry mezi oběma tenanty. Podrobné informace o prerekvizitách i vlastním nastavení najdeme ve článku Cross-tenant mailbox migration (preview). Vlastní konfigurace se provádí nejprve v cílovém tenantu a až následně ve zdrojovém, a to zejména za pomoci poskytnutých scriptů na GitHub repository.

Pokud chcete vědět více o připravovaných a již zveřejněných novinkách v rámci fúzí, akvizic a prodejů v rámci Microsoft 365, tak doporučuji shlédnout celou přednášku.

Sdílej v médiích

exchange-online-migrace-mezi-tenanty

Kontakt

Nenašli jste, co hledáte? Pošlete nám zprávu a zůstaneme s vámi ve spojení.

* Vyžadované pole. Osobní data použijeme pouze pro vypracování odpovědi na dotaz. Pravidla zpracování osobních údajů.

* Souhlas se zpracováním údajů

map us
map eu