Microsoft Defender for Endpoint Plan 1 – zabezpečení pro všechny

 
 Jiří Bečka

Microsoft oznámil „preview“ ochrany pro uživatelská zařízení se systémem Windows, macOS, Android a iOS. Co s Microsoft Defenderem pro Endpoint P1 získáte?

  • Špičkový antimalware, který je založen na cloudu, s integrovanou AI, která pomáhá zastavit ransomware, malware a další hrozby.
  • Attack surface reduction, které zabezpečují zařízení, zabraňují zero days útokům a nabízejí kontrolu nad přístupem a chováním v koncovém bodě.
  • Podmíněný přístup, který nabízí další vrstvu ochrany dat a prevence narušení a umožňuje přístup Zero Trust.

Všechny tyto funkce stojí na pevném základě, ze kterého dnes těží všichni zákazníci Microsoft Defender for Endpoint:

  • Cloudové řešení s téměř nekonečným rozsahem, které splní vaše potřeby - žádné další náklady na IT, žádné problémy s kompatibilitou, žádné čekání na aktualizace.
  • Bezkonkurenční databáze integrovaných hrozeb, modely strojového učení poháněné lidskou a umělou inteligencí.
  • Sjednocené řešení nabízející bezkonkurenční viditelnost hrozeb, korelaci incidentů, přehled a špičkové prostředí SecOps jako součást Microsoft 365 Defender - Micrososft řešení XDR.

Microsoft Defender for Endpoint P1 nám slibuje zabezpečení uživatelských zařízení, které pomáhá organizacím rychle zastavit útoky, škálovat jejich zdroje a rozvíjet jejich obranu. Stávající řešení zabezpečení koncových bodů bude nadále nabízeno beze změn a bude mít název Microsoft Defender for Endpoint Plan 2 (P2).

Porovnávání řešení

Nový plán 1 je výběrem funkcí, jakousi podmnožinou schopností, které jsou dnes v programu Microsoft Defender for Endpoint - jak je zvýrazněno zeleně na obrázku níže. Nabízí organizacím základní zabezpečení, které potřebují proti malwaru a dalším hrozbám, jako je ransomware a pomáhá jim začít cestu Zero Trust díky funkcím, které řídí přístup a chování na koncovém bodě a umožňují podmíněný přístup.

thumbnail image 2 captioned Microsoft Defender for Endpoint P1 offers attack surface reduction, next generation protection, APIs and integration, and a unfied security experience for client endpoints including Windows, macOS, Android, and iOS. Zdroj: Microsoft

P1 je pro zákazníky, kterým stačí pouze funkce EPP (ochrana koncových bodů).

Plán 1 zahrnuje next-gen ochranu, kontrolu zařízení, firewall, network protection, web content filtering, ASR pravidla, kontrolovaný přístup ke složkám, podmíněný přístup, API a možnost přinést si vlastní TI. V neposlední řadě zahrnuje přístup k bezpečnostním funkcím Microsoft 365 Defender pro zobrazení výstrah a incidentů, řídicích panelů zabezpečení, inventáře zařízení, provádění šetření a akcí ručních reakcí na události ochrany.

Pokud jde o nejkomplexnější řešení zabezpečení koncových bodů, je plán 2 zdaleka nejvhodnější pro podniky, které potřebují řešení s pokročilou prevencí a detekcí hrozeb, hloubkovou analýzou a vyšetřováním, pokročilými vyšetřovacími a nápravnými nástroji SecOps. Funkce P2 dále zabraňují narušení bezpečnosti, zkracují dobu potřebnou k nápravě a minimalizují rozsah útoků díky správě zranitelností, detekci a reakci koncových bodů (EDR), automatizované nápravě, sandboxu, informacím o hrozbách a analýza nejnovějších malwarových kampaní a hrozeb.

Níže uvedená tabulka nabízí srovnání funkcí, které nabízí P1 oproti P2.

thumbnail image 3 captioned Comparison between Microsoft Defender for Endpoint P1 and P2 capabilities. Zdroj: Microsoft

Licencování

Během tohoto „preview“ si organizace mohou zdarma vyzkoušet Microsoft Defender for Endpoint P1. Obecná dostupnost se odhaduje na konec tohoto roku. Jakmile bude plán 1 dostupný, bude nabízený dvěma způsoby:

  • Jako samostatná SKU licencovaná na uživatele. Licencovaní uživatelé budou moci používat Microsoft Defender for Endpoint Plan 1 až na pěti souběžných zařízeních.
  • Zahrnuto jako součást Microsoft 365 E3/A3 se stejnými oprávněními pro každého uživatele a zařízení, jak je uvedeno výše.

Jakmile bude Microsoft Defender for Endpoint P1 dostupný, zákazníci, kteří již mají Microsoft 365 E3/A3, automaticky Microsoft Defender for Endpoint P1 získají. Bude třeba provést několik kroků, které Microsoft sdělí s blížícím se datem vydání.

thumbnail image 10 captioned Microsoft Defender for Endpoint P1 capabilities are offered as a standalone license or as part of Microsoft 365 E3. Zdroj: Microsoft

Možnosti programu Microsoft Defender pro Endpoint P1 jsou nabízeny jako samostatná licence nebo jako součást Microsoft 365 E3. KPCS jako CSP Partner vám může pomoci i v této oblasti.

Podrobné informace o možnostech a pokynech pro nasazení programu Microsoft Defender for Endpoint P1 najdete na stránce dokumentace.

Sdílej v médiích

microsoft-defender-for-endpoint-plan-1-zabezpeceni-pro-vsechny

Kontakt

Nenašli jste, co hledáte? Pošlete nám zprávu a zůstaneme s vámi ve spojení.

* Vyžadované pole. Osobní data použijeme pouze pro vypracování odpovědi na dotaz. Pravidla zpracování osobních údajů.

* Souhlas se zpracováním údajů

map us
map eu