Microsoft Edge for Business: Zabezpečený prohlížeč pro moderní pracovní prostředí

 

Microsoft Edge představil nové dedikované prostředí „for Business“, které poskytuje uživatelům produktivní a zabezpečený prohlížeč napříč spravovanými i nespravovanými zařízeními. Aplikace, která nabízí široku sadu ovládacích prvků, zabezpečení a funkcí pro produktivitu, je navržena tak, aby pomáhala naplnit firemní požadavky dynamicky se vyvíjecích digitálních prostředí. Microsoft Edge pro firmy umožňuje automatické oddělení pracovního a osobního prostředí, rozděluje procházení do dedikovaných oken, každé s vlastními oblíbenými položkami, izolovanými mezi pamětmi a umístěnými v různých úložištích. Toto rozdělení uživatelům garantuje, že pracovní data nebudou propojena s osobním vyhledáváním, což pomáhá předcházet kognitivnímu přetížení a zabránit nechtěnému sdílení citlivých informací s neplánovanými příjemci. Microsoft Edge pro firmy bude dostupný jako standardní prostředí prohlížeče pro organizace, aktivované přihlášením Microsoft Entra ID (dříve známé jako Azure Active Directory nebo Azure AD) po obecné dostupnosti. Microsoft Edge pro firmy bude obecně dostupný na spravovaných počítačích od stabilní verze 116 a dostupný ve verzi Public Preview na nespravovaných zařízeních. V příštích několika měsících se plánuje přesun z verze Preview na otevření dostupnosti všem uživatelům.

Pokročilá Technologie AI mění Webové Prohlížení s Microsoft Edge

Prohlížeč Microsoft Edge se dostává do čela inovací díky integraci umělé inteligence (AI) ve vlastním integrovaném vyhledávacím nástroji Bing. V poslední době společnost Microsoft představila několik průlomových inovací založených na začlenění AI, mezi které patří nová verze Bingu s vylepšenými chatovými funkcemi, a především pak Microsoft 365 Copilot. Tento nástroj navržený speciálně pro podnikové využití bude v blízké době nativně začleněn přímo do prohlížeče Edge. Microsoft 365 Copilot je mimořádný v tom, jak kombinuje schopnosti rozsáhlých jazykových modelů s daty z aplikací Microsoft 365. Uživatelé tak mohou formulovat dotazy v přirozeném jazyce a na základě těchto dotazů může Microsoft 365 Copilot generovat komplexní odpovědi či akce, vše s pomocí shromážděných dat z kalendářů, e-mailů a dalších zdrojů. Všechny inovace v oblasti AI v prohlížeči Microsoft Edge kladou kontinuálně velký důraz na ochranu soukromí a bezpečnost dat.

Picture1

Microsoft Edge: Společník v Digitálním Věku

Pokud používáte prohlížeč Microsoft Edge, určitě jste si všimli několika proměn, kterých doznal v poslední době. Microsoft Edge prochází cílenými změnami, které odrážejí potřeby a přání uživatelů. Dnešní digitální svět vyžaduje prohlížeč, který je nejen designový, ale také snadno použitelný. Přesně tohle nová verze Microsoft Edge splňuje. Jednou z hlavních inspirací pro tyto změny byly nové Windows 11. Pokud jste měli možnost se s nimi setkat, určitě vám neunikly zaoblené rohy, průhledná pozadí či plynulé animace. Všechny tyto prvky nyní najdete i v Microsoft Edge. Díky AI se hledání na webu stává chytřejším a psaní jednodušším. Nová funkce Smart Find pomáhá přesnějšímu a rychlejšímu vyhledávání informací. Textová predikce umožňuje uživatelům psát rychleji s menším počtem chyb. Microsoft těmito změnami usiluje o to, aby byl Microsoft Edge ještě přívětivější a praktičtější. Například přesunutí profilové ikony uživatelům výrazně usnadní správu jejich účtů. Nový systém kontejnerů pak umožní uživatelům jednodušeji pracovat s více položkami najednou.

Picture2

Specializované pracovní zkušenosti s Microsoft Edge for Business

Aby lépe splňoval potřeby firemních uživatelů, Microsoft přepracoval svůj prohlížeč Edge a představil novou verzi nazvanou Microsoft Edge for Business. Tento nový prohlížeč nejen zahrnuje vizuální prvky, které odrážejí korporátní identitu, ale také řeší výzvy spojené s hybridní prací v dnešním rychle se měnícím digitálním prostředí. Hlavní výhodou je, že Edge pro podniky automaticky odděluje pracovní a osobní prohlížení, což zvyšuje soukromí uživatelů. Firmy také ocení, že mohou snížit svou náchylnost k kybernetickým útokům díky možnosti zjednodušení na jeden prohlížeč pro všechny případy použití. Dalším přínosem je, že uživatelé mohou snadno přepínat mezi pracovním a osobním prohlížením v závislosti na navštíveném webu, zatímco IT týmy mohou nadále spravovat a ovládat bezpečnostní protokoly prohlížeče. Tato inovace je nyní k dispozici v náhledové verzi pro spravovaná zařízení.

Picture3

Microsoft Edge Workspaces - Nová úroveň spolupráce

Jednou z nejvýraznějších novinek je zavedení Microsoft Edge Workspaces. Díky této funkci mohou týmy spolupracovat efektivněji než kdy dříve. Základní myšlenka je jednoduchá, vytvořte virtuální pracovní prostor, kam můžete přidávat relevantní webové stránky a dokumenty. Vše je synchronizováno v reálném čase, což umožňuje všem členům týmu být vždy doslova na stejné stránce.

Zjednodušená správa prohlížeče v Microsoft 365

Správa prohlížeče v rámci organizace může být náročná, zejména když máte velký počet uživatelů s různými potřebami a preferencemi. Nový nástroj správy v Microsoft 365 Admin Center vám usnadní život. Pomocí intuitivního rozhraní můžete nastavit skupinové politiky, přidávat a odebírat rozšíření a mnoho dalšího. To vše je nyní jednodušší a přehlednější.

Microsoft Edge na mobilních zařízeních

Díky mobilní verzi Microsoft Edge for Business můžete očekávat stejnou úroveň zabezpečení a flexibilitu, na jakou jste zvyklí v desktopové verzi. Přistupujte k firemnímu prostředí a datům z libovolného místa a využívejte unikátní funkce, jako je per-account VPN a integrovaná podpora pro Microsoft Azure AppProxy.

Novinky v DevTools: Režim Focus a Prohlížeč JSON

V dnešní době, kdy vývojářské nástroje stále více pokračují v evoluci a inovaci, je těžké sledovat všechny nové funkce. DevTools v prohlížeči Microsoft Edge není výjimkou. Máme tu pro vás něco nového, co by vám usnadní správu. Proč potřebujeme Režim Focus? V době rychlé digitalizace a neustále se zvyšujících nároků na vývojáře je snadné se ztratit v množství funkcí, které DevTools nabízí. Představte si nástroj, který je jednodušší a více se soustředí na to, co skutečně potřebujete. Režim Focus je experimentální funkce, která nabízí tento typ zkušeností – zjednodušený, a přitom plně funkční pohled na DevTools. Přizpůsobení je klíčové. Díky zvýšené možnosti přizpůsobení aktivního panelu a rychlého zobrazení si nyní můžete přizpůsobit své nejčastěji používané nástroje podle svých potřeb. Dříve bylo potřeba používat aplikace třetích stran, díky integrovanému prohlížeči JSON souborů je tato nutnost minulostí. Abyste mohli tuto funkci zapnout, jděte na edge://flags a povolte vlajku prohlížeče JSON. Přejděte na jakýkoliv JSON zdroj na webu nebo JSON soubor na disku pomocí vašeho prohlížeče. Aktuálně jen v Preview a očekává se, že prohlížeč JSON bude během tohoto roku obecně dostupný.

Picture4

Větší efektivita sledování JavaScriptu a bezpečnostní vylepšení

Díky novým inovacím je diagnostika ETW nyní mnohem podrobnější a přesnější ve Windows Performance Analyzer. Pro vývojáře to znamená větší schopnost sledovat, jak JavaScript interaguje s hardwarem a jaký výkon poskytuje na různých platformách. Je to revoluční krok pro ty, kteří se snaží optimalizovat své aplikace a web stránky, protože nyní mohou mít přístup k podrobným informacím o tom, jak jejich kód funguje v reálném čase. Microsoft Edge představuje i nový Web Assembly interpreter, který je specificky navržen pro vylepšený bezpečnostní režim (ESM). Tento režim je způsob, jakým Edge brání paměťovým útokům, zejména těm, které mohou být způsobeny JIT kompilací JavaScriptu.

Picture5

Autentizace v nové éře: Knihovna Microsoft Quick Authentication

V digitálním věku, kdy každý z nás vlastní mnoho účtů a hesel, je formát autentizace jedním ze zásadních témat. Microsoft to ví, a proto přináší Microsoft Quick Authentication Library. Tato knihovna není jen pro ty, kteří používají Microsoft Edge. Byla navržena s maximálním důrazem na univerzální použití, takže ji vývojáři mohou implementovat do jakéhokoli vyvíjeného webu nebo aplikace. Co to znamená pro běžné uživatele? Přihlašování k vašim oblíbeným službám, jako jsou Outlook nebo OneDrive, bude mnohem jednodušší a rychlejší.

S novými inovacemi a vylepšeními se Microsoft Edge stává jedním z nejmodernějších a nejbezpečnějších webových prohlížečů na trhu. Jeho integrace s umělou inteligencí a novými funkcemi ukazuje cestu do budoucnosti digitálního prohlížení.

Sdílej v médiích

microsoft-edge-for-business-zabezpeceny-prohlizec-pro-moderni-pracovni-prostredi

Kontakt

Nenašli jste, co hledáte? Pošlete nám zprávu a zůstaneme s vámi ve spojení.

* Vyžadované pole. Osobní data použijeme pouze pro vypracování odpovědi na dotaz. Pravidla zpracování osobních údajů.

* Souhlas se zpracováním údajů

map us
map eu