Srpnové aktualizace Windows 10 mohou způsobovat BSOD

 
 Marek Honti

Srpnové kumulativní aktualizace pro OS Win 10 KB4565351 a KB4566782, které vyšly 11. srpna způsobovaly u části uživatelů problémy už při instalaci – týkalo se to především buildů 1903, 1904 a 2004. Pokud jste při instalaci narazili na chyby 0x800f0988, 0x800f081f, a 0x800f08a, nejste sami.

Bohužel, jak se zdá, výše uvedené aktualizace způsobují další problémy i po instalaci, čili pokud se vám nakonec povedlo updaty nainstalovat, používáte jeden z posledných buildů Windows 10 a máte to “štěstí”, že používáte nejaký z modelů Lenovo Thinkpad (týká se i jiných výrobců), je možné, že aktuálně řešíte problémy s výkonem počítače (pomalé bootovaní, “zamrzání” oken, problémy s externími HDD atd.), případně s BSOD při startu počítače, při spuštění skenu Windows Defender nebo při spuštění programu Lenovo Vantage. Někteří uživatelé hlasí po aktualizaci potíže s přihlášením do počítače pomocí Windows Hello, protože aktualizace na některých modelech způsobila problémy s IR kamerou.

Řešením je aktualizace odebrat, případně v BIOSu dočasně disablovat Security\Virtualization menu. Podle dostupných informací zatím Windows neobsahuje software pro výše uvedenou „feature“, takže dočasným disablováním svému počítači nikterak neuškodíte.

img

Sdílej v médiích

srpnove-aktualizace-windows-10-mohou-zpusobovat-bsod

Kontakt

Nenašli jste, co hledáte? Pošlete nám zprávu a zůstaneme s vámi ve spojení.

* Vyžadované pole. Osobní data použijeme pouze pro vypracování odpovědi na dotaz. Pravidla zpracování osobních údajů.

* Souhlas se zpracováním údajů

map us
map eu