SharePoint Spaces

 
 Zdeněk Vinduška

Na konferenci SharePoint v Las Vegas byla představena novinka, a to SharePoint Spaces. Jedná se o technologii použití SharePoint obsahu a smíšené reality Microsoft (Microsoft Mixed Reality).

Prostřednictvím služby SharePoint Spaces mohou uživatelé služby SharePoint vytvářet a zobrazovat “smíšené prostory reality“ prostřednictvím libovolného zařízení nebo prohlížeče. Uživatelé tedy místo používání klávesnice a myši mohou použít pro zobrazení informací speciální brýle a s podporou řízení pohybu pracovat s obsahem z různých úhlů. Pro zobrazení můžete i nadále používat všechna zařízení kompatibilní se zobrazováním SharePoint obsahu, jelikož tyto prostory reality budou vykreslené i ve standartních webových prohlížečích.

Tímto nástrojem máte přístup k jednoduchému rozhraní typu “point-and-click“, které obsahuje šablony pro vytváření virtuálních prostředí. Uživatelé mohou do těchto prostředí přidávat soubory a dokumenty, které aplikace SharePoint přemění na 3D vizualizace.

Aplikace SharePoint Spaces bude spuštěna standardně jako součást komerčních předplatných sady Office 365 a od dnešního dne mohou zákazníci požádat o přístup k “early access“ programu.

Zde se můžete podívat na oficiální video pro SharePoint Spaces od Microsoft a vidět tak vizi, jakým způsobem si představují spolupráci mezi obsahem SharePoint a virtuální realitou.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=53&v=KD5ZgYdA8f4

Sdílej v médiích

sharepoint-spaces

Kontakt

Nenašli jste, co hledáte? Pošlete nám zprávu a zůstaneme s vámi ve spojení.

* Vyžadované pole. Osobní data použijeme pouze pro vypracování odpovědi na dotaz. Pravidla zpracování osobních údajů.

* Souhlas se zpracováním údajů

map us
map eu