Microsoft zavádí povinnou vícefaktorovou autentizaci pro admin portály. Jak se na to připravit?

 
  novinka

Od 15. října 2024 zavádí Microsoft nové pravidlo, které bude vyžadovat, aby se lidé, kteří spravují některé důležité služby, přihlašovali nejen heslem, ale i dalším způsobem ověření. Tento krok má za cíl zvýšit bezpečnost a ochránit účty před možnými útoky.

Co je dvoufázové ověření (MFA)?

Dvoufázové ověření, někdy označované jako MFA (Multi-Factor Authentication), je způsob, jakým se uživatelé mohou přihlásit k online službám. Místo toho, aby vám stačilo pouze zadat heslo, budete muset potvrdit svou identitu i jiným způsobem. Může to být například kód zaslaný na váš mobilní telefon nebo potvrzení v aplikaci.

Proč to Microsoft zavádí?

Kybernetické útoky jsou stále častější a nebezpečnější. Lidé, kteří chtějí získat neoprávněný přístup k vašim účtům, často zkoušejí různými způsoby uhodnout nebo ukrást vaše heslo. Pokud ale používáte dvoufázové ověření, nestačí jim pouze vaše heslo. Potřebovali by také přístup k vašemu telefonu nebo jiné formě ověření, což je pro ně mnohem obtížnější.

Kterých služeb se to týká?

Od 15. října 2024 se toto nové pravidlo dotkne těch, kteří spravují služby jako Azure portal, Microsoft Entra admin center a Microsoft Intune admin center. Pokud pracujete v oblasti IT nebo spravujete nějaké online služby, možná tyto názvy znáte. Pro běžné uživatele, kteří tyto služby nespravují, se však nic nemění.

Co když nejsem připraven?

Pokud vaše organizace ještě není připravena na tuto změnu, můžete požádat o odklad do 15. dubna 2025. Microsoft ale doporučuje, aby každý, kdo tyto služby používá, začal dvoufázové ověření používat co nejdříve. Je to proto, že čím déle budete čekat, tím větší riziko představuje možný útok na váš účet.

Možné řešení pro vás? Služba AdminMFA Fortify: Ochrana privilegovaných účtů

Abychom vám usnadnili přechod na nové bezpečnostní standardy, nabízíme vám službu "AdminMFA Fortify: Ochrana privilegovaných účtů". Ta zahrnuje kompletní implementaci a konfiguraci vícefaktorové autentizace ve vašem prostředí pro privilegované uživatele. Zvýšíte tak ochranu svých kritických systémů a současně naplníte požadavky Microsoft.

Co služba zahrnuje?

  1. Analýza a plánování: Analýza vašeho současného stavu, identifikace všech administrátorských účtů a vyhodnocení, jak nejlépe implementovat MFA do vašeho prostředí.
  2. Nastavení MFA: Nastavení MFA pro všechny identifikované účty na základě výsledků analýzy. To zahrnuje konfiguraci všech potřebných parametrů a zajištění, že systém bude fungovat hladce a bez problémů.
  3. Testování a ověření: Testování implementace MFA a zpětná kontrola konfigurace. Ujištění, že všechny účty mají správně nastavenou MFA a že uživatelé rozumí tomu, jak ji používat.
  4. Školení a podpora: Poskytnutí školení a dokumentace, aby vaši administrátoři a uživatelé byli připraveni na nové bezpečnostní opatření. Navíc vám poskytneme podporu při případných problémech nebo otázkách.
  5. Průběžná údržba: Možnost průběžné podpory pro zajištění aktuálnosti a efektivity bezpečnostního opatření.

Cena nabízené služby?

Službu "AdminMFA Fortify: Ochrana privilegovaných účtů" nabízíme za jednorázovou cenu 19 500 Kč bez DPH, která zahrnuje veškeré výše uvedené kroky, včetně analýzy, implementace, testování, školení a podpory.

Jak začít?

Pokud máte zájem o nabízenou službu nebo potřebujete více informací, neváhejte vyplnit náš dotazník a my Vám pomůžeme. Jsme připraveni vám pomoci s přechodem na nové bezpečnostní standardy a zajistit, aby vaše administrátorské účty byly plně chráněny.

Sdílej v médiích

microsoft-zavadi-povinnou-vicefaktorovou-autentizaci-pro-admin-portaly-jak-se-pripravit

Kontakt

Nenašli jste, co hledáte? Pošlete nám zprávu a zůstaneme s vámi ve spojení.

* Vyžadované pole. Osobní data použijeme pouze pro vypracování odpovědi na dotaz. Pravidla zpracování osobních údajů.

* Souhlas se zpracováním údajů

map us
map eu