Nové SharePoint Admin center

 
 Jakub Urban

Mnozí z Vás již možná zaregistrovali, že Microsoft oznámil nové Admin centrum pro SharePoint. V závislosti na nastavení Vašeho tenantu jste toto rozhraní již mohli vidět, globální nasazení je plánováno pro First Release tenanty na začátek roku 2018.

Tato novinka je tak určena pro ty z Vás, kteří nové SharePoint admin centrum v tenantu nemají k dispozici, nebo tuto novinku ani nezaregistrovali. Na konci článku je uveden link, kde své tenant prostředí můžete do testování registrovat. Počet registrací je omezen a pokud máte zájem o testování, raději s registrací pospěšte. Není se čeho obávat, vždy máte možnost se přepnout na starou verzi i zpět.

image

SharePoint admin centrum bylo oznámeno na konferenci Ignite, takže vlastně nejde úplně tak o novinku. Protože však nové SharePoint admin centrum přináší pro správce několik zajímavých vlastností, je vhodné si centrum připomenout.

Home.png Site_Management.png

Co že ve zkratce nové rohrazní umožňuje?

  • Domovská stránka zobrazuje přehledové využití SharePoint, včetně např. zdraví služby a rolovaných novinek (pohled do Message centra).
  • V přehledu sites je možné konečně vidět přehled napříč všemi sites v SharePointu – tzn. jak klasické SharePoint sites, tak sites sloužící jako úložiště pro Office 365 skupiny. (hurá)
  • Ve stejném přehledu je možné také filtrovat a řadit. Jednoduše tak lze získat například pohled, která kolekce zabírá největší prostor. (opět hurá)
  • Z tohoto pohledu můžete také rovnou kontaktovat vlastníky a například je upozornit, že na site kolekci neprobíhá žádná aktivita po uvedenou dobu. A případně vlastníky požádat o promazání/archivaci.
  • Pohled do koše by nebyl úplnou novinkou pokud by nezobrazovat také Office 365 skupiny! (do třetice hurá)
  • Centrální nastavení možností sdílení. Nutno podotknout, že není stále ještě vždy dostupné všude, ale umožňuje na jednom místě nastavovat možnosti sdílení pro SharePoint a OneDrive for Business.
  • Nastavení listů a knihoven – tyto možnosti sice bylo možné nastavovat již dříve, tato část pouze zjednodušuje rozhraní nastavení seznamů, zda chcete “new experience”, zda chcete nového OneDrive klienta (pro prostředí SharePoint Online více než doporučujeme!) a notifikace do mobilních aplikací.

Ti z Vás, kteří mají zájem, mohou se registrovat do testování zde.

Sdílej v médiích

nove-sharepoint-admin-center

Kontakt

Nenašli jste, co hledáte? Pošlete nám zprávu a zůstaneme s vámi ve spojení.

* Vyžadované pole. Osobní data použijeme pouze pro vypracování odpovědi na dotaz. Pravidla zpracování osobních údajů.

* Souhlas se zpracováním údajů

map us
map eu