Azure Bastion Standard SKU

 
  azure

O službě Azure Bastion jsme již v minulosti informovali v tomto článku.

Jedná se o plně spravované řešení Platform as a Service (PaaS), které správcům prostředí poskytuje bezpečný způsob připojení k virtuálnímu počítači pomocí prohlížeče a Azure Portal. Je to tedy bezpečné řešení vzdálené plochy, které nevyžaduje, aby organizace vystavovaly virtuální stroje do Internetu pomocí veřejných IP adres. Místo toho je konektivita k virtuálním strojům poskytována prostřednictvím RDP a SSH přes Secure Sockets Layer (SSL).

Microsoft koncem roku oznámil Public Preview rozšířené verze pod označením Standard. Tato verze přináší nové prémiové funkcionality.

Jednou z novinek je možnost kontroly nad škálováním VM instance, která zajišťuje Bastion připojení. Nově lze vybrat velikost instance, která zvládne 2 až 50 souběžných SSH a RDP připojení. Znamená to, že stejnou Azure Bastion službu nově může využívat více správců najednou.

Graphical user interface, text, application, email  Description automatically generated

Azure Bastion nyní také nabízí podporu pro připojení k cílovým virtuálním počítačům v Azure pomocí nativního klienta RDP nebo SSH na vaší pracovní stanici s Windows. Již není nutné se přihlašovat pouze ve webovém prohlížeči z Azure Portalu. Tato funkce umožňuje připojit se k cílovým virtuálním počítačům přes Bastion pomocí Azure CLI a rozšiřuje možnosti přihlášení tak, aby zahrnovaly místní pár klíčů SSH a Azure Active Directory (Azure AD). Je nutné podotknout, že tato funkcionalita stále nefunguje pro stanice s operačním systémem Linux.

Další novinkou je nový ovládací panel pro nastavování Azure Bastion služby, kde můžeme zapínat a vypínat funkcionality nebo přepínat mezi typem služby.

Cena služby je i nadále zpoplatněna podle času kdy se využívá a velikosti odchozích dat. Existující Azure Bastion instanci je možné povýšit z Basic na Standard bez výpadku.

Sdílej v médiích

azure-bastion-standard-sku

Kontakt

Nenašli jste, co hledáte? Pošlete nám zprávu a zůstaneme s vámi ve spojení.

* Vyžadované pole. Osobní data použijeme pouze pro vypracování odpovědi na dotaz. Pravidla zpracování osobních údajů.

* Souhlas se zpracováním údajů

map us
map eu