Azure Firewall Premium v preview

 
 Michal Švec
  Azure

Azure Firewall Premium je novinkou, která by určitě neměla uniknout všem administrátorům, kteří se starají o bezpečnost sítí v cloud. A to především těm, kteří mají opravdu vysoké nároky na kontrolu dat, protékajících v prostředí Azure. Microsoft oznámil „preview“ vydání vyšší úrovně už známého nástroje Azure Firewall, který doposud existoval pouze ve verzi Standard.

Ve verzi Premium nám Azure Firewall nyní přináší navíc tyto funkce:

  • TLS Inspection – jak už název napovídá, tato funkčnost vám umožní nahlížet do zašifrované síťové komunikace a díky tomu můžete, kromě lepšího vyhodnocování obsahu komunikacelépe využít i další nové funkce jako je URL filtering nebo IDPS.
  • IDPS – Network Intrusion Detection and Prevention System je nástroj pro monitoring síťových provozů, který se snaží odhalovat škodlivé aktivity. Tyto aktivity může pouze logovat nebo je i omezovat. Ve spojení s již zmíněnou funkcí TSL Inspection je jeho účinnost ještě lepší.
  • URL filtering – odchozí provoz je nyní možné filtrovat na celou URL namísto FQDN, jak je tomu ve Standardu.
  • Web categories – možnost definovat pravidla firewall na základě kategorií webových stránek tu sice existuje i ve verzi Standard, ve verzi Premium jsou ale tyto kategorie spolehlivěji vyhodnocovány na základě URL a ne jen FQDN.

Věřím, že tato novinka zaujme nejednoho síťového experta. Více je možné se dočíst na této stránce: https://azure.microsoft.com/cs-cz/blog/azure-firewall-premium-now-in-preview-2/

img

Sdílej v médiích

azure-firewall-premium-v-preview

Kontakt

Nenašli jste, co hledáte? Pošlete nám zprávu a zůstaneme s vámi ve spojení.

* Vyžadované pole. Osobní data použijeme pouze pro vypracování odpovědi na dotaz. Pravidla zpracování osobních údajů.

* Souhlas se zpracováním údajů

map us
map eu